Coronavirus, wat betekend dit voor uw geplande vakantie?

 

Geplaatst op: 16 maart 2020

Bijgewerkt op: 02 januari 2022

 

Helaas lopen momenteel de besmettingscijfers in Nederland weer op en zitten we nog steeds in een lockdown, wij houden voor u goed in de gaten wat zowel het advies vanuit Nederland als het advies vanuit Italië is voor uw vakantie. Mochten er restricties gaan komen om te reizen naar Italië dan zullen wij u daarover inlichten. Momenteel is hiervan nog geen sprake en is een volledige vaccinatie of een PCR of Antigeen test voldoende om af te kunnen reizen naar Italië. Stel dat er toch een negatief reisadvies komt dan gaan wij met een ieder die geboekt heeft voor 2022 op zoek naar de best passende oplossing, dit zullen wij dan persoonlijk met u af gaan stemmen.

 

De situatie in Italië is momenteel ongeveer net zoals hier in Nederland. Ze zijn goed bezig om iedereen te vaccineren (boosteren) en het ziet ernaar uit dat we een redelijk normaal vakantieseizoen tegemoet gaan zien.  Zoals het er nu naaruit ziet gaan wij eind maart naar Italië om een verbouwing te doen en om te kijken hoe het daar is. Zodat u veilig op vakantie kunt en weer van alle gemakken voorzien bent voor het vakantieseizoen van 2022

 

Wat is momenteel de stand van zaken in Porlezza:

 

1. De Italiaanse overheid heeft in Italië de meeste regio's code wit of geel gegeven, dus reizen tussen deze regio's is weer mogelijk. Houd u nog wel rekening dat er in verschillende regio's verschillende regels kunnen gelden.

2. De Nederlandse overheid heeft momenteel code geel staan als advies, dat betekend dat reizen weer mag. Alleen moet u nog wel opletten en de coronaregels van Italië in acht moet nemen. Mocht u toch uw reis in 2022 willen annuleren en geld er een code geel of groen in Italië dan kunt u alleen kosteloos uw vakantie omboeken naar 2023. Mocht u erop staan dat wij het geld aan u retour geven dan verwijzen wij u naar de boekingsvoorwaarde. Mocht deze situatie zich voordoen dan zullen wij u onder exact dezelfde voorwaarde en prijs de vakantie geven in 2023.

4. Mocht er een code Oranje of Rood zijn uiterlijk 7 dagen voor vertrek dan kunt u gratis annuleren en geven wij u het aanbetaalde bedrag retour. Omboeken mag uiteraard ook naar 2023.

5. Mocht het zo zijn dat wij het niet verantwoord vinden dat u afreist naar Porlezza en wij annuleren uw vakantie dan ontvangt u uiteraard uw aanbetaling retour. Uiteraard doen we dit in overleg met u.

 

Houd u er wel rekening mee dat er vooralsnog  een verplichting is om een negatieve Covid-19 test bij u te hebben voor personen vanaf 2 jaar. Hierin volstaat een sneltest waarin u een bevestiging krijgt op papier of via een app. Deze test mag niet ouder dan 48 uur zijn, ook voor de terugweg geldt deze regel. In Italië kunt u de test bij de plaatselijke huisarts laten uitvoeren voor de helft van de prijs wat ze er in Nederland voor vragen. De extra kosten die dit met zich meebrengt zal zo'n 80 euro per persoon zijn.

 

Wij gaan voor een mooi vakantieseizoen in 2022, wij zijn immers allemaal wel weer een beetje toe aan een heerlijke vakantie

 

BELANGRIJK!!

De beheerder van het chaletpark heeft wel de nodige regels die voor gasten op het park gelden i.v.m. Corona. Dit betreft de volgende:

*Als u zich begeeft bij de campingwinkel of in het restaurant dan dient u een mondkapje te dragen

*Het zwembad is vanaf 13 juni 2020 open voor maximaal 100 personen. Het dragen van een badmuts is hierbij verplicht. Kinderen moeten een waterdichte luier dragen.

*De receptie is beperkt beschikbaar. Inchecken kan tussen 16:00 en 20:00 uur. En uitchecken tussen 07:00 en 10:00 uur. Op andere tijden is het niet mogelijk in- en uit te checken. Houd hierbij rekening met het plannen van uw reis.

*Gasten zijn zich verplicht te houden aan de Italiaanse veiligheidsregels Covid-19.

*Op het stand zijn tevens regels van kracht. Het strand is van de gemeente en de regels volgen hiervoor zsm maar worden bij het stand vermeld. Zolang je een afstand kunt houden van minimaal 1 meter van elkaar zijn er geen restricties. 

 

*Zie "Beschikbaarheid en Prijzen" voor verdere aanvullingen.

Wat houdt het aangepaste reisadvies in?

Voor heel Italië geldt momenteel kleurcode oranje. Kijk voor de actuele situatie op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor deze rood gemarkeerde gebieden geldt op dit moment een negatief reisadvies.

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren of omboeken?

In het geval van een negatief reisadvies (code oranje of rood) zijn er omboekings- en annuleringsmogelijkheden van kracht. In het geval dat er code oranje van kracht is betekend dit dat reizen alleen mag als het noodzakelijk is. In dat geval gelden dezelfde regels als bij code rood. Als er een versoepeling van de reisbeperking is vervalt het kosteloos annuleren en is er geen mogelijkheid tot teruggave van de aanbetaling en gelden de kosten voor de annulering, ondanks dat wij dus uw geld in de meeste gevallen terug geven raden wij u wel aan om een annuleringsverzekering/reisverzekering af te sluiten. In goed overleg zullen wij er altijd wel met elkaar uit gaan komen.

Vertrek na 15 juni 2020 naar een rood gemarkeerd gebied in Noord-Italië?

Ziet het er 2 week voor uw vertrek naar uit dat uw geplande vakantie niet door kan gaan vanwege een negatief reisadvies (code oranje of rood) dan zijn er de volgende mogelijkheden:
- U kunt uw vakantie omboeken naar later dit jaar. Wanneer u kiest voor een duurdere periode dan worden de meerkosten wel in rekening gebracht. 

- U kunt er voor kiezen u reis te verplaatsen naar 2023. Wanneer u kiest voor een duurdere periode dan worden de meerkosten wel in rekening gebracht. 

- U kunt uw vakantie annuleren, wij storten dan uw totale reissom terug op uw bankrekening.

 

Wanneer er geen negatief reisadvies is, maar een aangepast reisadvies (code geel) geldt dit helaas niet.

Kosteloos annuleren of omboeken is op dit moment dan ook niet mogelijk. Mocht u zelf niet willen afreizen, dan kan u annuleren maar komen de kosten voor de annulering voor uw rekening.

Vragen over vakanties die later in het jaar plaatsvinden, kunnen we dan ook (nog) niet beantwoorden.

Goed om te weten:

Binnen de reiswereld is hier te allen tijden het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken leidend.

 

Italië heeft, net als in Nederland, maatregelen genomen ter voorkomen van de verspreiding van het Corona virus. U heeft de verplichting als toerist deze maatregelen strikt te volgen.

Hierbij de link naar de site van de ANWB waar u de actuele Corona maatregelen kunt nalezen.  

www.anwb.nl

 

Wij hanteren dat de huurovereenkomst, en de daarbij horende betalingsverplichtingen, gerespecteerd dient te worden zoals tussen verhuurder en huurder zijn overeengekomen.

 

De informatie op deze pagina wordt zoveel mogelijk actuele gehouden.